Yum! 3 tips om je pizza ietsjes gezonder te maken

Een pizza af en toe is natuurlijk erg lekker.

Pizza is enorm lekker, maar past niet iedere dag in ons dieet. Heb je regelmatig cravings naar pizza maar sla je deze over vanwege de calorieënbom? Dat hoeft niet meer! We geven drie tips waarmee je een gezonde twist aan de Italiaanse lekkernij geeft.

1. Maak je pizza zelf

Als je hebt besloten om pizza te gaan eten, is de verleiding groot om de pizzeria te bellen of snel een diepvriesvariant te halen bij de supermarkt om de hoek. Als je wat meer wil letten op wat je eet is het echter verstandiger om zelf aan de slag te gaan. Als je je eigen pizza maakt, kun je precies bepalen wat voor ingrediënten erin gaan. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een gezondere tomatensaus te gebruiken en je pizza af te toppen met extra veel groenten. Gezond, vers én lekker!

2. Deel je pizza

Als je wel veel zin hebt in pizza maar je ook wat gezonder wil leven, kun je ervoor kiezen om je pizza te delen met je partner, vriend(in) of buurman/-vrouw. Heb je daarna nog honger, dan kun je altijd nog een goed gevulde salade eten. Zo blijf je lekker in balans!

3. Kies een gezondere variant

Als je uit eten bent in een pizzeria moet je natuurlijk altijd de pizza kiezen die je zelf lekker vindt. Maar als je wat meer op je voeding wil letten, kan het nogal een verschil maken welke pizza je kiest. Op een Margherita zit bijvoorbeeld vooral heel veel kaas (en dus veel zout), en bevat weinig andere goede voedingsstoffen. In plaats daarvan kun je beter voor een variant met veel groenten kiezen.

Bron: Tips en Weetjes, Girlscene | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws