Onder de Arubaanse zon: 15x de fijnste dingen om te doen op Aruba

Op Aruba ervaar je instant geluk.

Zonnen op het parelwitte Eagle Beach, dineren in kleurrijk Oranjestad en snorkelen in de azuurblauwe Caribische zee. Op Aruba ervaar je instant geluk.

One Happy Island
In Nederland refereren we vaak aan Aruba als een van de ABC-eilanden, maar onder locals staat het eiland te boek als One Happy Island. Een bijnaam die de Arubanen eer aan doen. Nergens lijken ze gelukkiger dan hier. Iets wat goed te begrijpen is dankzij de constante tropische temperaturen, stranden op steenworp afstand en een keuken vol multiculturele invloeden. De altijd aanwezige gezelligheid en Arubaanse vrijheid zorgen er bovendien voor dat een vakantie op Aruba er eentje is die je niet snel zult vergeten.

ZIEN & DOEN

Heel groot is Aruba niet, het eiland is ongeveer net zo groot als Texel. Maar vergis je niet, op het ogenschijnlijk kleine eiland valt veel te beleven.

Beklim de California vuurtoren
Voor een mooi uitzicht over het eiland kun je op Aruba verscheidene plekken bezoeken. De Jamanota berg is met 185 meter de hoogste top, maar op het noordelijkste puntje van Aruba biedt de California vuurtoren ook prachtige panorama’s over het eiland.

Op excursie met de Monforte III
Aruba heb je pas echt beleefd als je het water opgaat. Het luxueuze schip Monforte III vaart dagelijks uit voor zeilexcursies langs de kilometerslange kustlijn van Aruba, om de witte stranden en zwierige palmbomen aan de zuidzijde van het water te bewonderen en om te snorkelen tussen de prachtigste vissen met neonkleurige strepen en stippen.

Bezoek Royal Aruba Aloe Factory Museum
Royal Aruba Aloe is een van de oudste aloë vera verwerkende bedrijven ter wereld. Hier maken ze van de vele aloë vera planten op de Arubaanse plantage onder meer bodylotion, SPF en deodorant. In dit museum vertellen ze je er graag alles over. Steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Dan kun je op meerdere plekken op Aruba tijdens een korte workshop zelf je eigen aloë vera bodyscrub maken.

Dwalen door San Nicolas
Op ongeveer een halfuur rijden van Oranjestad vind je in het zuidelijkste punt van Aruba het stadje San Nicolas. Het is een plek waar je vele locals zult treffen, maar waar je ook prachtige street art kunt spotten. Niet voor niets riep Forbes deze kleurrijke stad in 2019 uit tot dé Street Art Capital of the Caribbean.

RELAXEN

Naar Aruba ga je niet alleen om de omgeving te zien, je gaat er ook heen om te relaxen.

Goed voor lichaam & geest
Tijdens aerial yoga voer je yogaposes uit in een speciale ‘hang- mat’ – soms lig je horizontaal, soms hang je ondersteboven. Hierdoor lijkt deze yogavorm er eentje voor de geoefende yogi, maar vrees niet, acrobatische genen zijn geen vereiste. Zelfs zonder ervaring kun je jezelf in de ondersteboven Inverted Pigeon Pose slingeren. Goed voor je spieren, voor je balans en voor de ziel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Antakarana (@cacaoyoga)

Weldaad in de openlucht
De Spa del Sol is een prachtige Caribische openluchtspa met dromerige rieten cabana’s met uitzicht op Eagle Beach. De spa in het Manchebo Beach Resort & Spa biedt veel verschillende behandelingen, waaronder ontspannende massages – van hot stone- tot zwangerschapsmassage en alles daar tussenin.

Mediteren met vlinders
Magischer en meer ontspannen kun je je dag niet beginnen: start met een meditatiesessie op The Butterfly Farm Aruba. Nog voor de vlinderboerderij opent, kun je elke woensdagochtend mediteren tussen de honderden exotische vlindersoorten. Adem in, houd vast, en adem uit. Naderhand kun je slenterend door de regenwoudachtige tuin nagenieten van de sessie en een ontbijtje pakken bij het aangelegen Nectar Café.

Verken de stranden
Als er op Aruba ergens geen gebrek aan is, is dat wel aan stranden. Eagle Beach en Palm Beach zijn de bekendste en grootste, maar Tres Trapi is minstens zo charmant, en nog een stuk minder druk ook. Het strand dankt zijn naam aan de drie oorspronkelijke traptreden die tussen de rotsen in waren gehakt om het beter te kunnen bereiken. Het strand is ook erg geliefd onder snorkelaars. Hoewel je niet de garantie hebt dát je er een gaat zien, is de kans op een ontmoeting met de groene schildpad, de lederschildpad en de karetschildpad wel groot.

TIP: Smeer je tijdens een dagje op het strand goed in. De Arubaanse zon is meedogenloos en je zou niet de eerste zijn die zich door de altijd aanwezige bries vergist in de sterkte van de straling.

HEERLIJK TAFELEN

Je bent pas goed op vakantie geweest als je ook heerlijk hebt gegeten. Laat Aruba nu vele fantastische restaurants hebben.

Oogstrelend
Midden in Oranjestad vind je Olivia Aruba, een restaurant waar je alleen al wilt eten vanwege de prachtige open setting. Het mediterrane restaurant serveert de heerlijkste gerechten die niet alleen de smaakpapillen strelen, maar ook een lust voor het oog zijn.

   

Romantiek
De naam van Passions on the Beach verklapt het concept al. Geliefden spreken hier graag hun geloften uit vanwege de romantische locatie en setting – een tafeltje op het strand, brandende fakkels en adembenemende zonsondergang. En dan kun je er ook nog eens heerlijk eten. Het restaurant heeft een groot aanbod aan gerechten met verse vis, maar ook vegetarische, veganistische en glutenvrije opties pronken op de menukaart.

Lekker local
Op Aruba vind je een verscheidenheid aan keukens, maar wie typisch Arubaans wil eten, zit goed met een lunch bij The West Deck. Ze serveren er heerlijke keeshi yena, een lokaal gerecht met shredded chicken en een royale laag gesmolten Gouda kaas. Het smaakt goed in combinatie met een koud glas Balashi, het lokaal gebrouwen biertje van Aruba.

Kleurrijk
Eduardo’s is een begrip op Aruba. De bekendste vestiging is Eduardo’s Beach Shack op Palm Beach, maar ook de Hideaway in Noord verdient een bezoekje. Je eet er de heerlijkste verse ontbijt- en lunchbowls en drinkt er de kleurrijkste smoothies.

Goede grill
Een uitgebreide menukaart, vriendelijk personeel en heerlijke wijnen en cocktails: dat is Yemanja Wood Fire Grill. Hier bereiden ze bijna alle gerechten op een houtgestookte grill voor een authentieke smaak. Enkele specials van de chef zijn de butcher’s steak en de ribeye steak, maar ook de visliefhebber en de veganist zullen het restaurant niet hongerig verlaten.

Breakfast on the beach
Ontbijten op het strand: Picnic Aruba maakt het graag mogelijk. Tijdens deze leuke pop-up picknick kun je tussen of onder de dividivi-bomen op Surfside Beach of Eagle Beach genieten van ontbijtgerechtjes, goede koffie en mimosa’s. Voel je niet zoveel voor het ontbijt? Picnic Aruba verzorgt ook lunches of dromerige ‘dinners under the stars’.

OVERNACHTEN

Alles-in-1-resort
Voor een ‘alles kan, niks moet’-vakantie zit je bij Manchebo Beach Resort & Spa aan het beroemde Eagle Beach goed. Bij dit resort vind je alles onder een dak. De bedden zijn er hemels, de suites ruim, en het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Ontbijten, lunchen en dineren kun je er in een van de vier restaurants en dankzij de gunstige ligging sta je binnen een minuut met je voeten in de zee of strijk je met een boek neer op een van de speciaal voor Manchebo-gasten gereserveerde strandbedden.

Beeld: Aruba Tourism Authority, Manchebo Beach Resort & Spa, Kiril Georgviev (Unsplash) 

Laatste nieuws