Rizz coloured glasses: dit is wat je moet weten over de nieuwste datingtrend

Be warned!

We kennen allemaal de uitdrukking ‘liefde maakt blind’, en misschien heb je het zelf ook weleens ondervonden. De nieuwste datingtrend die momenteel TikTok domineert, is iets wat er verdacht veel op lijkt: rizz coloured glasses. We vertellen je precies wat je erover moet weten.

Charisma

Op TikTok komen geregeld termen voorbij waarvan we nooit eerder hadden gehoord. De nieuwste die momenteel overal op de app te vinden is, is rizz coloured glassesOok geen idee wat dit inhoudt? Als je weet dat rizz een afkorting is voor charisma, heb je misschien wel een idee.

Door een roze bril kijken

De nieuwste datingtrend heeft wel wat weg van de uitdrukking ‘door een roze bril kijken’. Er is echter wel een verschil: als je door een roze bril kijkt, maak je alles in je hoofd mooier en beter dan dat het daadwerkelijk is. Bij rizz coloured glasses is het wat specifieker: iemand die zo’n bril op heeft, laat zich onbewust steeds weer charmeren van zijn of haar date – ook als die persoon eigenlijk ook behoorlijk wat red flags heeft.

Personen met rizz

Dating-expert Jessica Alderson legt aan Glamour uit hoe het komt dat we ons zo aangetrokken voelen tot iemand met charisma. “Personen met rizz weten hoe ze onze verlangens kunnen aanboren en ons op emotioneel niveau kunnen beïnvloeden”, vertelt ze. “Ze kunnen humor, complimenten en vleierij gebruiken om ons een goed gevoel over onszelf te geven en een gevoel van verbondenheid te creëren. Door dit te doen creëren ze een dynamiek waarin we hun gedrag of intenties minder snel kritisch beoordelen.”

Heb jij je ook schuldig gemaakt aan kijken door rizz coloured glasses? Da’s niet zo gek, want uit onderzoek van Plenty of Fish blijkt dat 43 procent van de mensen weleens is gevallen voor een persoon met rizz.

Voorkomen

Als je wil voorkomen dat je met rizz coloured glasses naar je date gaat kijken, is het belangrijk om hem of haar goed te observeren. Kijk bijvoorbeeld niet alleen naar hoe de persoon met jou omgaat, maar ook hoe hij of zij zich tegenover anderen gedraagt. Op die manier kun je een objectiever beeld vormen over iemand.

Bron: NSMBL, Glamour | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws