3x drankjes die je moet drinken voor het slapengaan

Drie drankjes om vanavond te proberen...

Lees ook

We weten allemaal dat koffie net voordat je gaat slapen geen goed idee is. Maar wat moet je dan wel drinken voor een goede nachtrust? Probeer één van deze drie drankjes ’s avonds uit en je zult een stuk beter slapen. 

Kruidenthee

Veel mensen drinken een kopje thee voor het slapen. Witte en groene thee zijn gezonde varianten, maar het nadeel is dat er nogal wat cafeïne in zit en dat werkt niet slaap bevorderend. Kies daarom voor kamille- of pepermuntthee met een rustgevende werking.

Drink kersensap

Geen voor de hand liggende keuze, maar zeker wel effectief. Het bevat melatonine en dat stofje zorgt ervoor dat je slaperig wordt. Kies je liever voor jus d’orange? Probeer dit dan te minderen, omdat er veel suikers in verwerkt zijn en dit je lichaam energie geeft.

Warme melk

Wanneer je denkt dat een glaasje sterke drank je in dromenland brengt, heb je het mis. Het kan juist het tegenovergestelde doen en ervoor zorgen dat je heel onrustig slaapt. Een glas warme melk is beter voor je; het zorgt ervoor dat je lichaam kalmeert en tot rust komt. 

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook