Recept: bloemkool met kokos-limoensaus

Yum!

Zin in een lekker, maar gezond gerecht? Dan is dit recept van Gold&Green met bloemkool een echte aanrader. 

Heerlijk winters gerecht 

Met dit gerecht heb je een lekker frisse, maar toch stevige maaltijd. Zo zorgt de kokos-limoensaus over de bloemkool voor een frisse twist, maar zorgen de Pulled Oats van Gold&Green voor een stevige bite. 

Ingrediënten

100 g Pulled Oats® Naturel

2 cm verse gember, geschild en geraspt

1 bloemkool

Olie

Kokos-limoensaus

200 ml kokosmelk

1/3 bosje verse koriander

Sap van 1/2 limoen

2/3 tl sojasaus

1 el honing of ahornsiroop

Zout

Kokossnippers

How to prepare

1.  Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Snijd de bloemkool in plakken van een halve centimeter en leg deze op een bakplaat. 3. Meng de Pulled Oats met de geraspte gember en een beetje olie. Verdeel de Pulled Oats over de bakplaat met bloemkool. 4. Bak het mengsel voor 15 minuten en laat het dan afkoelen. 5. Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar en schenk de saus over de bloemkool en Pulled Oats. 6. Laat het gerecht een tijdje rusten in de koelkast. 7. Garneer de maaltijd tot slot met geroosterde kokossnippers. 

Eet smakelijk! 

Bron: Gold&Green | Beeld: Gold&Green

Laatste nieuws