Zo kleed jij je professioneel voor een sollicitatiegesprek

Deze tips gaan je helpen tijdens de zoektocht naar de perfecte outfit!

Het is belangrijk om een goede eerste indruk te maken tijdens een sollicitatiegesprek en je kledingkeuze is daarbij een belangrijk onderdeel. Maar het vinden van de perfecte outfit, is soms een stuk ingewikkelder dan het lijkt…

Professioneel

Het belangrijkste is dat je de bedrijfscultuur begrijpt voordat je het gesprek ingaat. Zo ben je er zeker van dat je kleding geschikt is, aangezien de voorschriften nog weleens variëren. Ongeacht wat iedereen in het bedrijf draagt, is het belangrijk om er tijdens je gesprek professioneel uit te zien. Een mooie jurk en hakken maken bij sommige bedrijven een betere indruk dan jeans en sneakers.

Kledingkeuze

In het algemeen zijn kledingkeuzes in bedrijfsfuncties ingewikkelder en gevarieerder dan voor mannen. De heren kunnen immers gewoon een pak aantrekken en zijn klaar. Bij dames zijn er oneindig veel mogelijkheden. Kies je voor een jurk of een rok, moet je dan een panty dragen of niet? En hoe laag kan je decolleté zijn? Zijn er richtlijnen rondom roklengte? Doe van tevoren onderzoek naar het bedrijf waar je solliciteert en pas daar je outfit op aan.

Dresscode

Wanneer de werkplek minder formeel is, is het vaak zo dat de dresscode meer casual is. Als je niet zeker weet wat je moet dragen, is het handig om het te controleren bij de persoon die het gesprek afneemt. 

Bron: Redactie Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws