doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

6 zaken die jouw geluk in de weg staan

Deze tips gaan je helpen!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
geluk

Er zijn een aantal dingen in het leven die je gelukkig maken, bijvoorbeeld seks en reizen. Toch kan het zijn dat je je niet helemaal happy voelt. En dat kan komen door onderstaande oorzaken. 

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

1. Vrienden

Mensen met wie je omgaat, hebben invloed op je dagelijkse humeur en algemene geluk. Vrienden die positief en ondersteunend zijn, kunnen een gezonde, sociale omgeving helpen bevorderen.

2. Onvoldoende slaap

Wanneer je onvoldoende slaapt, heeft dit niet alleen invloed op je fysieke gezondheid, maar ook op je humeur. Gebrek aan slaap maakt je chagrijnig en beperkt je vermogen om met emoties om te gaan.

3. Je jaagt je dromen niet na

Het opzijzetten van passies, en dus niet iets doen wat je leuk vindt, kan ervoor zorgen dat je minder gelukkig bent. Het beste is om je leven te leven zoals jíj dat graag wil.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

4. Negativiteit

Dingen die in je leven op je pad komen, brengen niet per definitie geluk. Het gaat erom hoe jij ermee omgaat. Optimisme kan krachtig zijn, dus vervang je negatieve gedachten of emoties en denk na hoe je hier op een positieve manier iets aan kunt veranderen.

5. Je hebt geen ‘uitlaatklep’

We weten allemaal dat het niet gezond is om je frustraties zó lang op te bouwen, tot je je kookpunt hebt bereikt. Maar je kunt die stress wél verlichten. Hoe? Praat erover of ga sporten. Als het je maar helpt om je opgebouwde spanning los te laten.

6. Angst

Angst heeft het vermogen je te verlammen in de dingen die je doet. Door te luisteren naar het kleine stemmetje in je hoofd, hou jij jezelf terug van nieuwe ervaringen, mensen én mogelijkheden. Dat is natuurlijk heel jammer. Want nieuwe dingen kunnen nieuwe deuren openen. 

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');