Dit is het beste smoesje om niet te hoeven werken

Wie blijft er morgen een dagje thuis?

Iedereen heeft weleens zo’n dag dat je écht geen zin hebt om je in je werkoutfit te hijsen en de hele dag op kantoor te zitten. In plaats daarvan wil je op de bank liggen en films kijken. Heb je vandaag zin in zo’n dag? Let dan goed op! Hieronder onthullen werkgevers namelijk wat je wél en niet moet zeggen om een dagje te snipperen. 

Slechte smoes

In het Verenigd Koninkrijk werd een onderzoek uitgevoerd onder duizend ondernemers, managers en directeurs. Daaruit blijkt dat niet elk afmeldexcuus even aanvaardbaar is. Volgens de ondervraagden zijn smoezen als ‘ik ben verkouden’ of ‘ik heb last van migraine’ niet bepaald effectief. Daarom verwacht zo’n 76 procent van de werkgevers dat werknemers, ondanks een verkoudheid, gewoon komen opdagen op werk.  

Goede smoes

Als je echt geloofwaardig over wil komen, kun je volgens het onderzoek het beste zeggen dat je griep of koorts hebt. Ruim 40 procent van de ondervraagde werkgevers vindt dat een goede reden om thuis te blijven.

Opvallend

Wat opvalt is dat er minder begrip is voor mentale ziektes, zoals depressie of een angststoornis. Slechts 34 procent van de leidinggevenden vindt een depressie een gegronde reden om thuis te blijven. In het van een angststoornis geldt dan 25 procent van de ondervraagden begrip voor zo’n situatie heeft. Schrijnend maar waar en dus is het, gezien deze cijfers, niet gek dat slechts 39 procent van de werknemers die een mentale ziekte heeft hiervoor durft uit te komen naar zijn/haar baas. 

Bron: Redactie Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws