5 tips om duurzamer te leven

5 tips om duurzamer te leven

Vandaag is de Dag van de Duurzaamheid, daarom geeft W.Green (een pr-bureau met focus op duurzame fashion & lifestyle) 5 tips om je dagelijkse leven duurzamer te maken.

1) Breng je geld naar een duurzame bank

Als je je geld bij een groene bank investeert betekent dat het rendement van jouw geld geïnvesteerd kan worden in duurzame initiatieven. Triodos Bank en ASN Bank zijn voorbeelden van een groene bank.

2) Ga voor 100% duurzame energie

Veel energieleveranciers lijken op papier groen, maar blijken dat in het echt toch niet te zijn. Hoe weet je waar je wel 100% duurzame energie kan verkrijgen? Door stroom te wekken uit eigen hernieuwbare bronnen. Je kunt bijvoorbeeld winddelen kopen en groene stroom opwekken met je eigen stukje molen.

3) Laat de auto staan

Ga vaker lopen in plaats van de auto te pakken. Zo beweeg je ook nog meer! Bij grotere afstanden kun je ook de fiets pakken. Is dat echt niet te doen? De kleine auto's van Car2Go bieden een mooi initiatief met gedeelde elektrische vervoersmiddelen.

4) Eet een dag per week plantaardig

Je hoeft niet meteen helemaal vegan te leven, maar de kleine beetjes helpen al. Vervang normale melk door  plantaardige melk van Oatly of experimenteer met vleesloze gerechten, kijk voor inspiratie eens op lisagoesvegan.com.

5) Koop minder plastic

Wees je bewust van de hoeveelheid plastic dat samen gaat met je koopgedrag. Probeer tijdens het winkelen winkelt zo min mogelijk plastic verpakkingen in te slaan, vervang je waterflesjes bijvoorbeeld met een navulbare waterfles en bestel je drankje zonder rietje.

 

 

Tekst: Sterre Blokdijk


Recent