6 redenen om te gaan suppen

6 redenen om te gaan suppen

SUP staat voor Stand Up Paddling. Suppen is de laatste jaren een zeer populaire watersport geworden. Bij deze balanssport sta je op een grote surfplank op het water. Je gebruikt een peddel om vooruit te komen. Suppen kan zowel op de zee als op vlak water gedaan worden. Wij geven je zes redenen om snel te beginnen met deze uitdagende sport.

 1. Burn those calories

  Je verbrandt hartstikke veel calorieën bij het suppen. Als je een intensieve route doet, waarbij je snel peddelt, kan je wel 400 calorieën verbranden. Doe je het rustig aan? Recreatieve suppers verbranden alsnog zo’n 200 calorieën per uur. 
 1. Je traint je spieren

  Naast dat je calorieën verbrandt, train je ook veel verschillende spiergroepen. Je doet namelijk een total body workout. Je benen, billen, buik, rug, schouders en armen worden aan het werk gezet. De kans op spierpijn na een middagje suppen is dus flink aanwezig.

 2. Je wordt er rustig van

  Ondanks dat het suppen dus best een pittige workout kan zijn, kan je ook heel rustig worden van suppen. Wanneer je in een rustige omgeving supt, kan je heerlijk je hoofd leegmaken. Laat je gedachten op de golven meevaren.
 1. Je kan nog veel meer doen op die plank

  Je hoeft niet alleen te staan en peddelen. Je kan nog veel meer doen op je surfplank! Alle oefeningen die je normaal gesproken op de grond zou doen, kan je ook op je plank doen. Ben je lekker evenwichtig? Dan kan je zelfs yoga op je plank proberen.

 2. Het kan altijd

  Je kan het hele jaar door suppen. Als het warm is dan ga je lekker in zwemkleding het water in, om af te koelen. En met een winterse dag kan je suppen in een wetsuit. Wetsuits voor heren en dames koop je bij surfwinkels of online.

 3. Het kan overal

  Nederland is een land met veel water, ideaal als suppen je hobby is! Maar het kan ook op reis. Bij suppen ben je namelijk niet afhankelijk van wind of golven, omdat je zelf peddelt.

Recent