Dit Japanse wondermiddel schijnt goed te zijn voor je huid en gezondheid

Een middeltje dat goed voor je gezondheid én huid is? Dat wil je! Je hebt er misschien al eerder van gehoord: matcha. Het groene poeder dat afkomstig is uit Japan werkt kalmerend, versterkt je immuunsysteem en het geeft je een energieboost en kun je gebruiken in je thee of koffie.

Lees ook

Geheim

In Japan drinken ze het goedje al eeuwen. Maar is het echt de moeite waard? Uit het jaarlijkse rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat Japanse vrouwen wereldwijd de hoogste levensverwachting hebben. En matcha zou één van hun geheimen zijn.

Werking

Tegenwoordig is matcha overal te koop: of in je lokale supermarkt of in het hippe koffietentje om de hoek. De groene thee wordt gemaakt van theepoeder van de fijnste groene theeblaadjes. Het smaakt een beetje bitter, maar heeft wel een magische werking op je lichaam. Het werkt kalmerend, versterkt je immuunsysteem, geeft je een energieboost, verbrandt tegelijkertijd een hoop calorieën, ontgift je lichaam en verbetert ook nog eens je geheugen en concentratie. Het proberen waard, toch?

Enne, houd je niet van thee, dan kun je matcha ook gebruiken om er een latte van te maken. Op YouTube vind je allerlei tutorials met het poeder waarmee je uit kunt vogelen wat jouw favo combi is.

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook