Met deze tips overleven je lokken zon, zee én strand

Het is heerlijk om tijdens je vakantie in de zee of het zwembad te plonzen, maar je haar is niet altijd fan. Sowieso krijgen je lokken het door de warmte zwaar te verduren, maar ook chloor en zout water zijn alle behalve de beste vrienden van je manen. Genoeg reden dus om ze zo goed mogelijk te beschermen. Happy in Shape tipt!

Lees ook

1. Ga naar de kapper voordat je op vakantie gaat

Misschien klinkt het niet logisch, maar zorg ervoor dat je een gezonde coupe hebt voordat je de zon opzoekt. De zon zorgt er namelijk voor dat gespleten haarpunten nog verder beschadigen en splijten, dus als je je bezoek uitstelt tot na de vakantie, ben je uiteindelijk, figuurlijk, verder van huis.

2. Een factor voor je haar

Het is aan te raden niet alleen je huid tegen de zon te beschermen, maar ook je haar. Er zijn veel producten, zoals heat protection sprays, die je haar tegen de warmte van een stijl- of krultang beschermen, maar ook tegen de hitte van de zon. Ga dus op zoek naar een prettig product en door er je voordeel mee.

3. Vermijd chloor en zout water

Natuurlijk is het fijn om ter afkoeling een duik in het zwembad of de zee te nemen, maar denk na of je elke keer koppie onder gaat. Houd het liefst je haar uit het water of spoel het in elk geval goed uit als je na je plons weer in de zon gaat liggen.

4. Doe een hoed of pet op

Dit beschermt niet alleen je kapsel, maar ook je hoofdhuid tegen de zon. Daarnaast heb je automatisch minder kans op een zonnesteek. Winning!

5. Gebruik een haarmasker

Omdat je haar veel te verduren heeft op vakantie, mag je tijdens de reis best iedere dag een masker gebruiken om je coupe extra te voeden. Nog een tip: doe haarolie in je punten voor extra verzorging.

6. Blond? Gebruik zilvershampoo

Blijf dit product gebruiken als je je haar blootstelt aan fel zonlicht. Doe je dit niet, dan heb je kans dat je blonde coupe weleens een andere haarkleur kan worden. Oeps…

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook