Zo maak je een alcoholvrije Aperol Spritz en Espresso Martini

Zomers lijkt een cocktail nóg lekkerder, maar het nadeel is dat er natuurlijk (veel) alcohol in zit. En laten we wel wezen: alcohol is absoluut niet de beste vriend van je lichaam. Fijn dus, dat er steeds meer alcoholvrije 'sterke' dranken op de markt komen.

Lees ook

Lyre’s

Halleluja! Lyre’s begrijpt dat er nodig meer alcoholvrije 'sterke' dranken nodig zijn, zodat je ook kunt genieten van populaire drankjes als een Aperol Spritz of Espresso Martini als je geen alcohol drinkt.

Het Australische merk heeft maar liefst dertien alcoholvrije dranken en likeuren ontwikkeld waarmee je bijna elke cocktail of mixer die je maar kunt bedenken, kunt maken. Enne, niet geheel onbelangrijk: die smaken net zo lekker als het alcoholische origineel.

Wij lichten onze favorieten uit.

Aperol Spritz

Dit drankje wordt aan de lopende band besteld op het terras. En da's niet gek, want het is heerlijk zomers. Jaloers zijn op mensen die 'm met alcohol drinken hoef je niet langer te zijn, want zo maak je de virgin versie.

Dit heb je nodig: 60 ml Lyre’s Italian Spritz (Aperol), 60 ml (alcoholvrije) prosecco en 30 ml bruisend water.

Doe alle ingrediënten in een hoog wijnglas, roer en vul het glas met ijsblokjes en garneer met een schijfje sinaasappel. Easy as that.

Espresso Martini

Dit heb je nodig: 45 ml Lyre’s Coffee Originale (koffielikeur), 15 ml Lyre’s White Cane Spirit (witte rum), 45 ml verse espresso en 10 ml vanillesiroop.

Vul een cocktailshaker voor de helft met ijs en schenk de ingrediënten daarbij. Schud kort, maar hard (op YouTube vind je allerlei tutorials om goed cocktails the shaken). Schenk de cocktail in een coupette glas en garneer met drie koffieboontjes. Proost!

Bron: Mireille Sneekes | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook