Middelen om de ademkwaliteit te verbeteren

Een slechte adem of halitose is doorgaans erg vervelend. Niet alleen voor jezelf maar je wilt immers ook niet dat andere mensen er last van hebben als je met ze praat. Er zijn verschillende middelen om een slechte adem tegen te gaan. Welk middel er bij jouw probleem past? Vraagdetandarts.nl geeft raad.

Lees ook

Spoelen met mondwater

Kies je voor spoelen met mondwater? Dan is het belangrijk dat je een mondwater kiest dat niet alleen de gevolgen van mondproblemen (zoals een slechte adem) aanpakt maar bij de bron begint. Zo worden met Oravall mondwater de slechte bacteriën aangepakt waardoor het probleem op natuurlijke wijze wordt opgelost. Het mondwater kan gebruikt worden bij een slechte adem maar ook als je problemen hebt met viezigheid in de keel of amandelen, of op je tong.

Hoe werkt het mondwater? 

Het middel werkt op basis van actieve zuurstof. Hiermee wordt de adem frisser en maak je ook meteen meer speeksel aan. De mond wordt daardoor zuurstofrijker en vochtiger en daar houden bacteriën dus niet van. Op die manier creëer je een zuurstofrijkere mond en ban je sneller de bacteriën uit.

Slechte adem bestrijden met de juiste kauwgom

Een slechte adem kun je ook tegengaan door kauwgom te gebruiken. Het is daarbij wel zaak dat je kiest voor een kauwgom die daarvoor speciaal ontwikkeld is zoals Moist-R®. Deze kauwgom is speciaal bedoeld om een slechte adem tegen te gaan. De kauwgom wordt gemaakt op basis van natuurlijke xylitol van berkenbast en is daarmee gegarandeerd GMO-vrij. Dit betekent dat er geen gemodificeerde toevoegingen in zitten. De kauwgom zorgt ervoor dat je meer speeksel aanmaakt waardoor de bacteriën die de slechte adem veroorzaken minder kans krijgen. Daarnaast werkt de kauwgom prima tegen tandplak en tandbederf dus hoef je niet bang te zijn dat het slecht voor je gebit is. Door de natuurlijke zuurgraad wordt het tandglazuur niet aangetast.

Amandelstenen zelf wegzuigen

Als je last hebt van een slechte adem kan dat veroorzaakt worden door zogenaamde amandelstenen. Deze vormen zich op je keelamandelen en zijn eigenlijk een soort stinkende brokjes die er niet horen te zitten. De amandelstenen en daarbij horende slechte bacteriën kun je zelf weghalen met een wattenstaafje maar dan loop je kans dat je niet over goed bij kunt. Daarom kun je beter kiezen voor het Tonsil Fresh Cupping Glass. Deze bestaat uit een pipet en zuigbal. De pipet zet je op de amandelen en door in de bal te knijpen zuig je de steentjes omhoog zodat ze verwijderd kunnen worden. Het verwijderen zelf is snel gedaan en hiermee kun je een slechte adem vanuit de keel voorkomen. Het vermindert bovendien de kans op keelontsteking en je adem wordt er alleen maar beter op.

Druppelen in de neus

Een slechte adem kan meerdere oorzaken hebben. Je zult er misschien niet direct bij stilstaan maar de oorzaak kan ook in je neus liggen. Is dit het geval dan vorm je teveel neusslijm waarin bacteriën huizen en krijg je daar een slechte adem van. Dit kun je prima bestrijden door de Tonsil Fresh Nasal Sinus Drops te gebruiken. Dit zijn neusdruppels die je kunt gebruiken tegen een slechte adem, tegen aanslag op de tong en tegen tonsil stones. De druppels mag je zo vaak gebruiken als je wilt en nodig is want ze hebben geen verslavende werking. Met de druppels ga je de strijd tegen de bacteriën in het neusslijm aan en krijg je ook een frissere adem.

De tong goed reinigen

Wanneer je je tanden poetst wordt daarbij ook je tong geraakt maar dat wil niet altijd zeggen dat deze daar even goed schoon van wordt. Om ervoor te zorgen dat je geen slechte adem krijgt van je tong kun je deze reinigen met een speciaal middel. Kies je voor de Tongue Clean Kit dan zit daar de OraBrush tongreiniger in, OraGel en California Breath tongdruppels. Met de reiniger in borstelvorm en de gel maak je eerst de tong goed schoon waarna je de druppels neemt op de tong om er een frisse adem mee te creëren. De gel doe je op je tong en met de speciale borstel schraap je deze er van achter naar voren weer voorzichtig af. De behandeling kan tot wel 24 uur lang werken zodat je lang van een schone en frisse tong verzekerd bent.

De tanden goed poetsen

Heb je vaak last van een niet al te frisse adem? Dan kan goed je tanden poetsen ook een oplossing zijn. Het is daarbij wel belangrijk dat je een goede tandpasta kiest die speciaal voor een frisse adem is ontwikkeld. Een goed voorbeeld hiervan is de Oxyd-8 tandpasta. Deze is speciaal gemaakt om alle vormen van slechte adem tegen te gaan en kan tevens ingezet worden als je last hebt van een droge mond, een vieze smaak, aanslag op de tong of amandelstenen. De tandpasta bevat geen schadelijke hulpstoffen zoals alcohol, sodiumlaurylsulfaat, kunstmatige zoetstoffen, kleurstoffen of schuimmiddel en kan dus veilig gebruikt worden. Doordat de tandpasta de productie van speeksel bevordert krijgen bacteriën ook minder kans.

Speciale pastilles gebruiken

Als je wel eens last hebt van een slechte adem maar niet in de gelegenheid bent even te spoelen of je tanden te poetsen kan een pastille ook uitkomst bieden. Kies je voor de Dr. Katz Lozenges dan heb je pastilles in huis die werken tegen een droge mond en een slechte adem. De pastilles zijn makkelijk in te nemen en dit kun je overal doen. De ingrediënten werken op verschillende manieren. Zo zorgen de mandarijn en mint voor voorkoming van een vieze smaak terwijl de zink, zuurstof en xylitol de oorzaak van de klachten aanpakken. De pastilles zijn natuurlijke opwekkers van speeksel waardoor je mond op de beste manier tegen schadelijke bacteriën wordt beschermd. Bacteriën gedijen namelijk minder goed in een omgeving die vochtiger is dus hoe meer speeksel, hoe minder bacteriën.

Laatste nieuws

Zie ook