Last van nagelbijten? Zo kom je ervan af

Er is helaas nog geen precies antwoord gevonden op de vraag hoe je kunt stoppen met nagelbijten. Toch hebben wij een goede oplossing gevonden.

Lees ook

Er is helaas nog geen precies antwoord gevonden op de vraag hoe je kunt stoppen met nagelbijten. Toch hebben wij dé oplossing gevonden voor als je hier erg veel last van hebt. 

Consequenties 

Nagelbijten lijkt misschien niet zo’n hele slechte gewoonte. Maar naast het feit dat je nagels en nagelriemen het zwaar te verduren krijgen, kan teveel kauwen ook leiden tot pijn, bloedingen en tandproblemen.

Training 

Een goede oplossing voor deze vervelende gewoonte is de ‘Habit Reversal’  training. Deze training helpt je bij het stoppen met nagelbijten en bestaat uit een paar eenvoudige stappen:

Oorzaak 
Denk eens na over het nagelbijten. Houdt bij wanneer het gebeurt, op welk moment van de dag en wat de oorzaak kan zijn. Je zou iemand kunnen vragen je erop te wijzen. Dit kan er toe leiden dat je kan identificeren wanneer je op je nagels bijt. Ook kun je erachter komen of er ‘waarschuwingssignalen’ zijn als je ermee begint.

Oplossing
Zodra je jouw trigger hebt gevonden, kun je het nagelbijten vervangen door iets anders. Je kan jezelf afleiden doormiddel van een andere bezigheid. Zoals knijpen in een stressbal of het draaien aan fidget spinner.  

Ander advies

1. Boek een gel-manicure.
Gellak is lastig om er af te bijten. De kans dat je uit verveling toch gaat bijten is een stuk kleiner als je nagels er goed uit zien. 

2. Probeer je nagels kort te houden.
Korte nagels bijten is minder bevredigend dan wanneer je aan een groter stuk kunt knabbelen. 

3. Goed om thuis te proberen:
Je vingertoppen inpakken met pleisters die als een blokkade dienen tussen jou en je nagels.

 

Tekst: Grazia/Isa Bulthuis

Beeld: iStock 

 

Laatste nieuws

Zie ook