Zes tips voor minder stress op je werk

Stress is voor niemand goed, ook niet op je werk. Zes tips die je helpen om van je stress op je werk af te komen.

Lees ook

 

Het is dinsdag, de werkweek is al voor bijna de helft voorbij. Je hebt bijna die tweede dag overleefd, maar moet nog even ploeteren voordat het weer weekend is. Ondertussen moet je die ene lunchafspraak nog cancellen, het je twee vergaderingen voor de boeg en hijgt er ook nog een deadline in je nek. Kortom: even stressen dus.

Werkdruk

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer een derde van het verzuim het gevolg is van een te hoge werkdruk. Herkenbaar?  Met deze zes tips behoort stress straks tot het verleden.

1 Organiseer je werk Overladen met werk, maar weet je niet waar je moet beginnen? Zorg ervoor dat je overzicht creëert. Stel de drie meest urgente en belangrijke punten op en zorg dat je die in ieder geval af krijgt vandaag. Minder belangrijke zaken kunnen ook later nog.

2 Durf nee te zeggen Vraagt je liefste collega je om hulp, maar kom je zelf om in het werk? Durf dan toch nee te zeggen. Je kunt maar zoveel doen in één dag en daarin zijn jou eigen taken het belangrijkst.

3 Praat met collega’s Gedeeld leed is half leed, klinkt het gezegde. Dat geldt ook voor jou werkstress. Even je hart luchten bij een collega kan al voor veel opluchting zorgen. Wie weet heeft zij toevallig dé oplossing voor je. Zie je echt door de bomen het bos niet meer? Ga dan in gesprek met je baas. Die weet immers alles van een hoge werkdruk af en zal je ongetwijfeld helpen.

4 Las een pauze in Regelmatig een pauze inlassen voor wat ontspanning is essentieel om even op adem te komen. Zorg ervoor dat je tijdens je lunchpauze ook even naar buiten gaat. Een korte wandeling (bij voorkeur in het park) kan al wonderen doen.

5 Ga sporten Hoewel je na een lange werkdag misschien niet echt zit te wachten op een bezoekje aan de sportschool, is dit toch een absolute aanrader. Niet alleen kun je even alles van je af gooien en je frustraties uiten tijdens die ene boksles (beter daar dan op je baas), ook komt tijdens het sporten het gelukshormoon endorfine vrij, waardoor je je automatisch beter gaat voelen.

6 Relax Hoewel vrouwen veel dingen tegelijk kunnen zijn ze geen superhumans.  Doe wat je kan en zet wat je niet kan ’s avonds van je af. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen op zondagavond het slechtst slapen, uit stress voor de nieuwe werkweek. Beperk dit door te relaxen en op tijd naar bed te gaan. Morgen weer een nieuwe dag.

 

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook

Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Door deze 5 reis-hacks bespaar je veel geld tijdens je vakantie

Ben jij in je hoofd al bezig met zomervakantie? Dan zijn deze tips voor jou vast een lot uit de loterij!
'Ik slikte 200 laxeerpillen per dag'

Claudia: ‘Ik slikte 200 laxeerpillen per dag’

Dat ene pilletje per dag werden er al snel meer...