Dit boek is de eerste hulp bij beter slapen

Goed om te lezen!

Lees ook

‘Sleep is so overrated’ hoor je wel eens als je vertelt dat je van slapen houdt. Maar overrated? Wij vinden van niet. Goed slapen is superbelangrijk voor het optimaal functioneren van lichaam en geest. Zo kan te weinig slaap alleen al leiden tot humeurigheid, concentratieproblemen en een minder goede verwerking van voedsel. Wil je niet. Maar wat als je moeite hebt met in slaap komen? 

World Sleep Day

Lekker geslapen vannacht? Vandaag is het World Sleep Day, dus een goed moment om nog eens stil te staan bij het belang van slaap. Zoals hierboven beschreven is slaap simpelweg heel belangrijk, maar helaas is niet iedereen een geboren doornroosje. Uit cijfers van het CBS blijkt dat 20% van de Nederlanders die 12 jaar of ouder zijn, slaapproblemen hebben. En naast alleen dat vervelende vermoeide gevoel de volgende dag, kunnen slaapklachten op de langere termijn de kans op hart- en vaatziekten en depressie verhogen. 

Word doornroosje 

Bekende tips om in slaap te vallen kent iedereen, maar volgens de auteurs van het boek (Eerste hulp bij) Beter slapen werken die tips vaak averechts. Slapen houdt namelijk in essentie in dat je niets doet. En om te kunnen slapen, moet je de controle loslaten en je overgeven. Wie vecht tegen de slapeloosheid, blijft juist wakker. Hoe boek biedt dan ook een concreet vijf stappenplan om je natuurlijke slaapritme terug te vinden. Zonder thee, regels of pilletjes ontdekken dat je juist niet veel hoeft te doen om lekker te slapen, zzz… 

Het boek verschijnt medio maart en kost €16. 

Door: Mireille Sneekes 

 

Laatste nieuws

Zie ook