Deel borstkanker-patiënten hoeft geen chemo meer

Hoopgevend nieuws voor vrouwen die borstkanker krijgen...

Lees ook

Goed nieuws! Voor een deel van de jonge vrouwen die borstkanker krijgen, is chemotherapie in de toekomst wellicht niet meer nodig. Pink Ribbon financiert een onderzoek om te ontdekken welke groep vrouwen kan volstaan met een operatie en bestraling.

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Jonge vrouwen hebben vaker een triple negatieve borstkanker, en uit eerder onderzoek bleek dat bij deze groep patiënten chemotherapie vaak onnodig is. Een behandeling met enkel een operatie en bestraling zou voor veel vrouwen een groot verschil kunnen maken. De chemo is niet alleen zwaar, het heeft op de langere termijn ook een groot effect op het energielevel en kan voor vruchtbaarheidsproblemen zorgen. Door dit onderzoek kan in de toekomst een groep vrouwen van chemotherapie gespaard worden.

Steun dit onderzoek

Om dit en ander borstkankeronderzoek te kunnen financieren, heeft Pink Ribbon ook dit jaar weer een nieuwe, stijlvolle Pink Ribbon Armband uitgebracht. Deze is nu te koop via www.pinkribbon.nl/shop en vanaf eind september bij o.a. Bruna, C&A, DA-DIO, Jumbo en Hunkemöller.

Lees hier meer over het onderzoek.

 

Laatste nieuws

Zie ook