Waarom vriendschappen belangrijk zijn voor je gezondheid

Een avondje roddelen en cocktails drinken met je bestie slecht voor je? Fout! Een goede vriendschap is hartstikke gezond!

Lees ook

Een avondje roddelen en cocktails drinken met je bestie slecht voor je? Fout! Een goede vriendschap is hartstikke gezond!

Bye bye stress
Dat een goede vriendschap leuk is, wisten wij allang al. Maar er is meer. Volgens Janice Kiecolt-Glaser, psycholoog en directeur van het ‘Institute for Behavorial Medicine Research’ in Columbus, is een goede vriendschap zelfs een effectief antidepressiva-middel. “De kracht van relaties is zo groot.”

Samen sporten

Waar gebrek aan sociaal contact juist een oorzaak kan zijn van gezondheidsproblemen, zorgt jezelf omringen met mensen waar je een goede band mee hebt voor positieve effecten. Denk hierbij aan een lagere bloeddruk, betere hormoonfuncties en een sterker immuunsysteem. Daar bovenop komt nog dat echte vriendschap motiveert om aan je doelen te werken en beter voor jezelf te zorgen. Samen sporten bijvoorbeeld!

Kwaliteit

Wel is het belangrijk om voor kwaliteit in plaats van kwantiteit te gaan. Want waar een goede vriendschap een sterke invloed heeft op een betere gezondheid, kunnen stressvolle relaties juist leiden tot depressie en hoge bloeddruk. Mooie reden om eindelijk weer eens een weekendje weg te plannen met je vriendin.

 

Tekst: Sterre Blokdijk

 

 

Laatste nieuws

Zie ook