Niet goed geslapen? Met deze tips overleef jij vandaag wel

Dat nummer drie daarbij kan helpen, verbaast ons ook!

Lees ook

Hoe hemels het moment dat je hoofd het kussen aanraakt kan zijn, soms wil het in slaap komen gewoon écht niet lukken. En dan helpt het nadenken over dát je niet in slaap komt ook niet echt mee. Grote kans dat je ’s ochtends supermoe wakker wordt. Hieronder vier tips waardoor jij overdag wat meer energie hebt.

1/ Eet vaak kleine porties gedurende de dag
Als je de nacht ervoor niet goed geslapen hebt, is een uitgebreide lunch geen aanrader. Een grote lunch zorgt ervoor dat je lichaam harder moet werken om het voedsel weer af te breken. Kies dus voor minder grote porties die je frequenter op de dag eet.

2/ Koude douche
’s Ochtends een koude douche, daar zit niemand op te wachten. Toch is het voor de nachtbrakers onder ons, dé oplossing om nieuwe energie te creëren. Zestig seconden een koude douche zorgt ervoor dat je adrenaline stimuleert. Dit wakkert je zenuwstelsel weer aan, waardoor je de dag weer aan kan. Dat zijn die 60 koude secondes toch wel waard?

3/ Cafeïne nap
Deze tip involves een kleine nap en daar zegt niemand nee tegen. Als je midden op de dag echt niet meer kan, drink dan één kop koffie voordat je gaat powernappen. Nap niet langer dan 25 minuten – dit is echt key –  dan word je herboren wakker.

4/ Ademhalingsoefeningen
Het gaat hier niet om een hele yogasessie. Vijf seconden door je neus en twee seconden door de mond ademen kan het verschil al maken. De ademhalingsoefeningen stimuleren de hartslag en zorgen voor energie.

Lees ook: Veganistische reizen waar je heen moet

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook