Dit kun je beter níet eten als je aan de pil bent

Oeps!

Lees ook

What?! De pil blijkt uit onderzoek niet altijd even effectief te zijn. Zo werkt ‘ie dus minder goed wanneer je bepaalde voedingswaren eet. Vanaf nu kun je deze etenswaren dus maar beter vermijden.

1. Houtskool

En dan bedoelen we het houtskool dat gebruikt wordt als kleurstof. Je kent ze vast wel, de zwarte softijsjes waar menig blogger helemaal weg van was. Houtskool absorbeert stofjes in je maag, wat ervoor kan zorgen dat de werkende stoffen van de pil ook geabsorbeerd worden en dus niet in je systeem komen.  

2. Kruidensupplementen

Net als je het goed denkt te doen, blijkt ook deze voedingswaren niet altijd goed te zijn voor je. Zo kan te veel gebruik van de supplementen de werking van de pil beïnvloeden. 

3. Grapefruit

Een van de gezondste en lekkerste vruchten: grapefruit. De vrucht beïnvloedt niet per se de effectiviteit van de pil, maar wel jouw gezondheid. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je borsten extra gevoelig worden dankzij een grapefruit, maar ook dat het bloed dikker wordt wanneer je ongesteld bent. 

4. Detox-thee

Vanaf nu hoef je dus niet meer als een gek aan de detox-thee te zitten, omdat dat ‘goed voor je is’. Dat je je lichaam ermee ‘verschoont’ klopt natuurlijk wel, detox werkt erg laxerend, waardoor jij continu naar het toilet moet. Toch kennen we bijna allemaal de basisregel: overgeven en diarree, zorgen ervoor dat jouw pil niet meer werkt – voor de rest van de maand. 

Zien: Wat er met je lichaam gebeurt als je de pil doorslikt >

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook