3 redenen waarom je kater langer dan één dag duurt

Ai...

Lees ook

Moet jij na een avondje stappen minstens drie dagen bijkomen? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Je bent bijvoorbeeld niet gewend om veel te drinken en het laat te maken; dat kan ervoor zorgen dat je herstel ook langer duurt. Maar er zijn nog meer dingen. Deze bijvoorbeeld:

1/ Je hebt donkere drank gedronken

Uit onderzoek blijkt dat lichtere dranken je een minder heftige kater bezorgen; je zou volgens experts dus beter kunnen kiezen voor een witte wijn, rum of gin. Donkere dranken bevatten meer van de stof congeners, die geassocieerd worden met een langdurigere kater.

2/ Je hebt niet genoeg gedronken

En daarmee bedoelen we: water. Alcohol droogt uit; experts adviseren dan ook dat je het beste na iedere glas drank een glas water kunt nemen. Begin de ochtend met kokoswater of water met citroen. Neem daarna iets zouts.

3/ Je darmen zijn van slag

Zo’n 70 tot 80 procent van je immuunsysteem zit in je darmen. Drink je veel, dan zorg je dat er veel van de goede bacteriën in je darmen afbreken. Het gevolg: je immuunsysteem is minder goed. Hoe meer je drinkt, hoe groter het probleem wordt en hoe langer je last hebt van een kater.

De reden waarom alcohol overdag sneller inslaat dan ’s avonds >

Bron: Women’s Health US | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook