Oei: dit is het smerigste onderdeel in de sportschool

Een gewaarschuwd mens telt voor twee...

Lees ook

We hoeven je vast niet te vertellen dat het in de sportschool wemelt van de bacteriën. Maar dat er één item is dat 362 (!) keer meer bacteriën bevat dan een toiletbril?

FitRated onderzocht 27 fitness-apparaten en sorteerde ze op de gemeten hoeveelheid bacteriën. Uit deze studie bleek dat een stationaire fiets zo’n 39 keer meer bacteriën bevat dan plastic kantinebordjes, en dat een loopband 79 keer viezer is dan een kraan.

Vrij schokkend al, maar er is iets dat vele malen viezer is en die jij hoogstwaarschijnlijk iedere sportschoolsessie weer gebruikt. Namelijk de losse gewichten. Deze zouden 362 keer meer bacteriën bevatten dan een gemiddelde wc-bril. Gewichten zijn zo vies omdat niemand ooit de moeite neemt om ze schoon te maken. We realiseren ons wél dat we soms een doekje over de andere apparaten heen moeten halen, maar de gewichtjes worden meestal overgeslagen. Les voor de volgende keer: neem gewichten altijd af voordat je ze gebruikt en zorg dat je direct je handen wast als je de sportzaal uitloopt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Fit For Free reageert op ophef op camera’s in kleedkamers >

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook