Tijn van nagellakactie Serious Request overleden

Tijn is op 6-jarige leeftijd overleden aan hersenstamkanker.

Lees ook

Verdrietig nieuws: Tijn is afgelopen nacht op 6-jarige leeftijd overleden aan hersenstamkanker. Nederland leerde de dappere Tijn kennen toen hij de nagellakactie startte voor Serious Request, waar hij uiteindelijk 1 miljoen euro mee ophaalde. 

Tijn leed aan terminale hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks in Nederland bij vijftien tot twintig kinderen wordt vastgesteld. In december stapte hij, samen met zijn vader, het Glazen Huis binnen, met een wel heel bijzondere actie. Hij bood heel Nederland aan om nagels te lakken voor een donatie. Bekende Nederlanders en politici sloten zich aan bij de actie en lieten hun nagels lakken, samen met duizenden anderen. 

Lak Door Tijn

Eind mei begon er weer een nieuwe actie met Tijn: zo kreeg hij zijn eigen nagellaklijn: ‘Lak door Tijn’. Hiermee werd gisteravond uiteindelijk het streefbedrag van 1 miljoen euro gehaald. Dit geld gaat naar Stichting Semmy en is bedoeld om een apparaat te kopen om ongeneeslijk zieke kinderen met hersenstamkanker te behandelen. De kleine held heeft hiermee duizenden kinderen een toekomst gegeven. 

Bron: Nu.nl, Grazia | Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook

Zwembad

Shocking: een zwembad is viezer dan je denkt

Ga jij binnenkort op vakantie? Denk dan maar even goed na voor je een duik neemt!
verbrand

Verbrand? Met deze hack verlicht je binnen 10 seconden de pijn

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar dit is een goede truc om achter de hand te hebben.
calorieën bad

Bewezen: een uur in een warm bad staat gelijk aan sporten

Dit hoef je ons geen twee keer te vertellen.