Elke ochtend je bed opmaken maakt productiever

Niet vergeten, dus!

Lees ook

Rol jij uit bed en laat jij je bed onopgemaakt achter of ben jij iemand die nooit de deur verlaat zonder de lakens weer recht te trekken? Als jij behoort tot de eerste groep, zou je er eens iets aan moeten doen want een messy bed zorgt voor een messy dag en dús een lagere productiviteit gedurende de hele dag.

Als we commandant William McRaven mogen geloven is de sleutel tot productiviteit dan ook het dagelijks opmaken van je bed. “Het was mijn eerste taak van de dag en door dat goed te doen was heel belangrijk voor mijn discipline”, schrijft hij in zijn boek Make Your Bed: Little Things That Can Change Your Life… And Maybe The World. “Het bracht mijn oog voor detail in kaart en aan het eind van de dag was het een reminder dat ik iets goeds had gedaan die dag. Iets om trots op te zijn, hoe klein de taak ook is. Mijn bed opmaken is een constante factor, iets wat ik iedere dag goed kan doen. ”

En heb je een slechte dag gehad, dan kan dat opgemaakte bed je ook weer opvrolijken. “Thuiskomen en het opgemaakte bed zien geeft je kracht voor de volgende dag.”

Lees ook: Thuiswerken zijn gelukkig en productief

Bron: Metro UK, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook