Zo lang moet je sporten als je een kantoorbaan hebt

Hoewel er natuurlijk geld verdiend moet worden, is de hele dag zitten niet echt goed voor je. Maar gelukkig weet je nu hoe lang je moet sporten!

Lees ook

Hoewel er natuurlijk geld verdiend moet worden, is de hele dag zitten niet echt goed voor je. Omdat je natuurlijk zo gezond mogelijk wil blijven leven, is het noodzakelijk om goed en voldoende te bewegen als je een kantoorbaan hebt. Maar aan hoeveel beweging moet je dan denken? Elite Daily heeft het antwoord voor je!

De klok tikt

Natuurlijk hoef je niet uren te gaan rennen na je lange werkdag, maar er moet zeker even beweging in komen. Uit een onderzoek, dat is gepubliceerd in The Lancet, is gebleken dat het schadelijk is om langere tijd te zitten. Zij zeggen dat als je op dagelijkse basis zes uur zit, je elke dag op zijn minst 30 minuten moet bewegen. Als je standaard acht uur op een dag werkt en dus zit, zou je een uur per dag moeten sporten. 

Dit betekent niet meteen dat je elke dag hoeft te zwoegen in de sportschool of vijf dagen per week een personal trainer in moet huren. Een rondje joggen door je woonwijk of een stevige wandeling telt ook. Ga bijvoorbeeld een stuk fietsen naar je werk in plaats van met de auto of het openbaar vervoer, en je hebt je dagelijkse beweging er alweer op zitten! 

Lees ook: ‘Ongezonde’ voeding die eigenlijk wél goed voor je blijkt te zijn

Bron: Elite Daily, Beeld: iStock

 

 

Laatste nieuws

Zie ook