Zo doe je dat: In 3 minuten van al je stressklachten af

En dat alles met deze populaire methode: Stress tapping oftewel tikken tegen stress

Lees ook

Vandaag de dag lijkt het wel of iedereen stress heeft. Een drukke baan, een jong gezin en ook nog een sociaal leven of een moeilijke opleiding? Daar zijn de eerste stress-symptomen al! En dat is best zorgelijk, want als er íéts slecht is voor je gezondheid, dan is het wel stress. Gelukkig zijn er een hoop manieren om dit tegen te gaan. De nieuwste hype? Stress tapping oftewel tikken tegen stress.

Tik, tik, tik 

Tapping of tikken is een stress-verlichtende Chinese methode die de hersenen zou beschermen tegen negatieve gedachtes. Tegenwoordig wordt deze methode ook door therapeuten geadviseerd om stress en angstgevoelens te verlichten. Heel veel mensen zijn enorm enthousiast over de methode, welke maar een paar minuten duurt en ook nog eens gratis is. 

Hoe werkt het?

Het is een techniek waarbij je psychologische drukpunten aanraakt, die te vinden zijn in de handen en op het hoofd. Het richt zich op negatieve emoties en het verwijderen hiervan. Als het ware ‘druk’ je in de energie van je lichaam en krijg je er een gebalanceerde energiestroom voor terug. Benieuwd hoe het moet? Bekijk een aantal instructievideo’s hieronder!

Lees ook: Dít populaire ingrediënt kan zorgen dat je anticonceptie niet meer werkt

 

 

Bron: Women’s Health Uk, YouTube, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook