Dit dier zou je nooit mogen knuffelen als je ongesteld bent

Huh? Had jij dit ooit gedacht?

Lees ook

Dieren voelen, denken, ruiken, zien en horen vaak meer dan je denkt. Heb jij een kat of een hond? Dan is je vast wel eens opgevallen dat ze het vaak doorhebben als jij niet goed in je fel zit of als je verdrietig bent. Geloof het of niet, maar de meeste dieren kunnen het ook ruiken als je ongesteld bent. Het ene dier kan dit dan weer beter ruiken dan het andere dier. Toch is er ook een (huis)diersoort die het ab-so-luut niet kan hebben als jij ongesteld bent, en kun je dan dus ook maar beter met rust laten! 

Katten en honden

Zowel katten als honden kunnen het ruiken als jij ongesteld bent. Ze ruiken dan zowel de geur als de hormonen die erbij komen kijken. Ze weten niet precies wat er dan precies bij je aan de hand is, maar ze weten wel dat er iets anders gaande is dan normaal. Volgens katten-gedragsdeskundige Mikel Delgado hebben katten er niet veel last van, omdat ze andere manieren hebben om mensen te herkennen. Bijvoorbeeld aan hoe je eruit ziet of aan je stem. Maar natuurlijk ruik jij voor het grootste gedeelte nog gewoon als jezelf. Hetzelfde geldt eigenlijk voor honden. Ze zullen wat meer gaan ruiken, maar het maakt hen verder niet veel uit. Maar daar is niet alles mee gezegd… 

Leguaan

Er is namelijk ook een diersoort dat het heel slecht kan hebben als je ongesteld bent, namelijk de leguaan. Hoewel het niet heel vaak voorkomt, worden deze dieren toch echt als huisdier gehouden. Dokter Beth Breitweiser van het All Wild Things Exotic Hospital vertelt dat sommige mannelijke leguanen soms hun baasje tijdens de menstruatie hebben aangevallen. “Sommige mannetjesleguanen worden heel agressief wanneer zij doorhebben dat er andere hormoonlevels in de lucht hangen. Vooral op ooghoogte moet je uitkijken. De geur van menselijke menstruatie kan namelijk erg lijken op het feromoon dat een volwassen vrouwtjesleguaan uitstoot tijdens het paringsseizoen.”

Kijk dus uit als je ongesteld bent en je leguaan een knuffel wilt geven! 

Lees ook: Nieuw tussen alle unicorn-variaties: de unicorn pizza

Bron: Teen Vogue, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook