Zien: Tiener met overgewicht laat bodyshamers een poepje ruiken met deze geniale foto

Respect!

Lees ook

Voor velen is het plaatsen van een foto van zichzelf op social media de gewoonste zaak van de wereld. Toch geldt dit lang niet voor iedereen, en al helemaal niet als het gaat om een foto in badkleding. De 13-jarige Paris Harvey behoort tot de laatste groep. Paris lijdt aan een stofwisselingsziekte waardoor ze snel aankomt en niet makkelijk af kan vallen. Via social media heeft ze nu haar grootste angst overwonnen en een foto in haar badpak geplaatst. 

Gepest

Al vanaf de lagere school werd Paris gepest vanwege haar gewicht en ook vonden de pesters dat ze als een pinguïn liep. “Door het pesten ga je uiteindelijk geloven wat andere mensen zeggen. Ik werd erg onzeker over hoe ik eruit zag. Ik kan hetzelfde eten als iedere andere persoon, en toch veel meer aankomen dan die ander. Het is echt niet zo dat ik de hele dag thuis chips zit te eten.” Het is altijd haar grootste angst geweest om in een badpak op het strand te gaan liggen. Bang voor de reacties van andere mensen en bodyshamers, ging ze dan ook liever niet naar het strand. Toch kwam hier vorige week verandering in. 

Angst overwinnen

Voor het eerst in drie jaar ging Paris weer naar het strand, en ging zelfs in haar badpak liggen. “Ik was bang dat er iemand naar me toe zou komen en zou zeggen dat ik mijn kleding weer aan moest doen. Ook was ik bang dat mensen mij aan zouden staren, maar eigenlijk keek niemand op of om. Ik bleef een paar uur op het strand en ik begon mij zelfverzekerder over mijn eigen lichaam te voelen. Ik was zo trots. Het was echt een overwinning.” Ze plaatste een foto van haar overwinning op Twitter (wat ook weer een overwinning voor haar was). Hoewel ze had verwacht dat veel mensen er negatief op zouden reageren, ontving ze juist heel veel liefde via Twitter.

Viral 

Het bericht is inmiddels 50.000 keer gedeeld en heeft al 338.000 likes. Ook krijgt ze enorm veel berichten van mensen die respect voor haar hebben en haar dankbaar zijn dat ze de stap heeft durven zetten. Ze is nu een voorbeeld voor anderen geworden. En laat één ding duidelijk zijn: Je bent mooi zoals je bent! Bekijk de foto van Paris hieronder. 

Lees ook: Door dít te drinken voor het sporten maak je je workout veel effectiever

 

Bron: Metro UK, Beeld: iStock, Twitter 

Laatste nieuws

Zie ook