Zien: Deze healthy reep is op basis van krekelmeel

De Belgische ontwikkelaars zien de toekomst in deze Kriket-reep. Jij ook?

Lees ook

De Belgische Anneleen en Michiel van Meervenne zijn bezig met een innovatie op het gebied van healthy foods. Zij zijn namelijk bezig met een gezonde en lekkere reep op basis van krekelmeel. Het krekelachtige tussendoortje moet nog wel ontwikkeld worden, en daarvoor hebben ze flink wat financiële hulp nodig. Geloof jij al in dit product?

Gezond

Anneleen is hobbypatissier en Michiel is landbouw- en voedingsjournalist. Samen hebben ze de handen ineen geslagen om een gezonde snack te ontwikkelen die lekker is, maar geen suiker- en caloriebom is. “Aan de andere kant van het spectrum heb je tegenwoordig een enorm aanbod aan gezonde repen, maar het probleem is dat ze vaak erg duur en wisselvallig van kwaliteit zijn. Een tussendoortje moet in de eerste plaats lekker zijn,” vertelt Michiel. De twee gingen naar een stadsboerderij in Brussel waar krekels geproduceerd worden, en daar was het idee voor een krekel-reep ontstaan. 

Kriket

De twee vinden het gek dat het eten van krekels in Europa nog niet als normaal wordt gezien. Er zitten namelijk enorm veel eiwitten en vezels in en er is relatief weinig nodig om de diertjes te produceren. In de nieuwe Kriket-reep zitten, naast krekelmeel, ook noten en zaden voor een supervoedzame reep. “Dat is beter dan een klassieke reep die je een snelle suikerpiek oplevert, maar je erna met een energiedip opzadelt. We verwachten niet dat iedereen nu plots krekels begint te eten, maar het kan wel een wake-up call zijn,” aldus Michiel. Bekijk het filmpje hieronder. 

Lees ook: Voetbalvrouw deelt vlak na bevalling foto’s van haar buik

 

Bron: De Standaard, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook