Er komen nieuwe menstruatie-emoji’s op je telefoon

En zo zien ze eruit ->

Lees ook

Emoji’s: Ze zijn er in bijna alle soorten en maten, en bij bijna iedere situatie past wel een geschikte emoji. Maar toch is er een situatie waarvoor nog geen emoji bestaat: De menstruatie. Maar, niet getreurd, want als het goed is zijn er binnenkort ook menstruatie-emoji’s! En bij het zien van de eerste beelden van deze emoji’s kunnen wij al niet wachten tot ze uitkomen! 

Smile!

Wij vrouwen hebben er allemaal mee te maken (gehad): de menstruatie. Het is niet altijd fijn en vaak zelfs pijnlijk en ongemakkelijk, maar het is de manier van jouw lichaam om je te laten merken dat alles daar beneden nog werkt. Hoewel het praten over menstruaties hier in Nederland niet heel moeilijk is, heerst er in andere delen van de wereld toch echt nog een taboe over de menstruatie. Plan International wil een einde maken aan deze taboe rondom de menstruatie, en introduceerde de menstruatie-emoji’s. 

Stemmen

Tot en met vandaag kunnen vrouwen over de hele wereld stemmen op hun favoriete menstruatie-emoji. De winnende emoji zal Plan doorsturen naar het Unicode Consortium en wie weet zullen zij deze emoji echt ontwikkelen en hebben wij die binnenkort op onze telefoon! Bekijk de kanshebbende emoji’s hieronder. Wil jij vandaag nog stemmen? Dat kan via DEZE link. 

Lees ook: Shocking: Deze vrouw is 72 jaar

 

Bron: HLN, Health, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook