Wat er met je huid gebeurt als je zwemt met make-up op

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Lees ook

Met de zomerse temperaturen van de afgelopen dagen, trok heel Nederland massaal naar het strand. Waar de meeste vrouwen hun maquillage laten voor wat het is, vinden sommigen het toch net iets te ver om met een blotebillengezicht over het strand te paraderen. Vaak wordt gezegd dat make-up tijdens het zwemmen not done is, maar is dat eigenlijk wel zo? Grazia vertelt er meer over. 

Gevaren

Het is misschien niet altijd even praktisch, maar niet iedereen vindt het fijn om zonder make-up over straat te gaan. Het strand en de zee zijn dan ook geen uitzondering, al wordt dit niet altijd geadviseerd. Dr. Jeanette Graf, een dermatoloog uit New York, vertelt dat de ‘gevaren’ hiervan reuze meevallen en het in sommige gevallen zelfs goed voor je huid is.

Bescherming

Hoewel zwemmen met make-up op dus niet veel kwaad kan, zit er wel een keerzijde aan. Velen laten hun make-up na het zwemmen ook gewoon zitten, terwijl je dit er volgens Dr. Graf beter zo snel mogelijk af kunt halen. “Het kan zorgen voor irritaties en bacteriën”, legt Jeanette uit. Daarnaast is het volgens haar belangrijk dat je make-up waterproof is en een beschermingsfactor heeft. Ook is het volgens haar raadzaam om eerst zonnebrand op je gezicht te smeren, voordat je make-up aanbrengt.

Mocht je het dus echt te ver vinden gaan om au naturel op het strand te liggen, dan weet je wat je moet doen om toch lekker in je vel te zitten.

Lees ook: Zo ga je (nog meer) van sporten houden

Bron: Grazia, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook