Belgische baby sterft nadat het alleen superfoods te eten kreeg

Het OM eist een celstraf tegen de ouders, die in hun ogen niets verkeerd deden.

Lees ook

In België eist het Openbaar Ministerie een celstraf van anderhalf jaar tegen een vader en een moeder die hun baby verloren aan ondervoeding. Het kindje kreeg van zijn ouders, die een natuurwinkel runnen, alleen quinoamelk, graanmelk, havermelk, rijstmelk en boekweitmelk in plaats van normale flesvoeding. Hierdoor had het kindje zwaar ondergewicht: Hij woog met zeven maanden slechts 4,3 kilo. Dat is net iets meer dan een pasgeboren baby. De ouders zeggen dat ze in hun ogen niets verkeerd deden, maar daar zijn de meningen in België over verdeeld. 

Geschokt 

Het verhaal wordt alleen maar erger. Het kindje was namelijk zwaar ondervoed en uitgedroogd op het moment dat zijn zwaar gelovige ouders het hele land doorreden op weg naar een homeopaat voor hun kindje in plaats van naar een ziekenhuis te gaan. Deze homeopaat verwees hen door naar een ziekenhuis, maar de hulp mocht voor de baby niet meer baten, en overleed.

Aanklager

Volgens de aanklager hebben zij hun kindje met opzet nooit het juiste voedsel en de juiste verzorging gegeven die het nodig had. Het kindje was enorm mager en volgens hun omgeving zag het grauw en hapte het naar lucht. Aanklager Pascal Persoons: “Deze ouders stelden zelf de diagnose dat hun kind glutenintolerant was en aan een lactoseallergie leed. Door een dokter werd dat nooit vastgesteld. Bij geen enkele arts was er een dossier over Lucas. Ook bij Kind & Gezin wist men van niets. Het koppel heeft steeds zijn heil gezocht in lapmiddelen en het advies van leken. Hun idee van geneeskunde heeft het leven van hun kind gekost. Toen het al bijna te laat was, kozen ze er ook nog eens voor om naar Bilzen te rijden in plaats van naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Daar kan ik niet bij. Ik vraag voor beiden een effectieve gevangenisstraf van achttien maanden.” 

De uitspraak van de rechter zal op 14 juni 2017 volgen. 

Lees het hele nieuwsbericht hier

Lees ook: Kerngezonde tiener overleden na te veel cafeïne

Bron: Nieuwsblad.be, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook