De tequila-plant blijkt hele grote gezondheidsvoordelen te hebben

Heb jij ook last van deze lichamelijke klachten? Dan kan een shotje tequila misschien de oplossing zijn!

Lees ook

Ja je leest het goed: Tequila is gemaakt van een plant! Dat was lang niet het enige weetje, want uit een nieuw onderzoek van het Center for Research and Advanced Studies in Mexico is gebleken dat de bladeren van de tequila-plant, de blauwe agave, heel goed zijn voor de gezondheid van je botten. Wow! Wist jij dit?

Gezonde botten

Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat er in de tequila-plant calcium en magnesium zit. Als je dit binnenkrijgt, zou het goed zijn voor de gezondheid van je botten, aldus de onderzoekers. Voor het onderzoek is gekeken naar muizen met osteoporosis, een aandoening waarbij je zwakke botten krijgt. Zij kregen een bepaalde stof, agave fructose, uit de blauwe tequila-plant toegediend. Uit de resultaten bleek vervolgens dat deze stof zorgde voor 50% meer aanmaak van proteïnen die de aanmaak van botweefsel bevorderden. De botten werden inderdaad groter en sterker bij deze muizen. 

Geen alcohol

Voor dat je nu als een gek tequila gaat drinken, is het wel noodzakelijk om te weten dat deze resultaten zijn gehaald met de fructose uit de plant zelf, en niet met de alcohol-variant. Al het goede van de fruitsuikers zijn in de shotjes namelijk omgezet in alcohol, en zal daarom ook niet goed werken voor je botten. Helaas! 

Lees ook: Vrouw laat tattoo verwijderen, gaat gruwelijk fout

Bron: Cosmopolitan UK, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook