Dacht je dat verticale streepjes je optisch slanker maken? Fout!

Draag jij al jaren verticale streepjes in plaats van horizontale streepjes om slanker te lijken? Ai, lees dit dan maar eens goed!

Lees ook

Horizontale streepjes worden al jarenlang ontweken door iedereen die optisch slanker wil lijken. De horizontale streepjes zouden je optisch dikker maken. Verticale streepjes daarentegen zouden je juist slanker en langer doen lijken. Volgens Proefkonijnen is dit echter alles behalve waar! Uh oh…

Optisch bedrog

Volgens een onderzoek van de psychologen van de University of York uit 2011 blijkt dat mensen het verschil in optische verlenging of verbreding bij verticale en horizontale strepen heel anders zien dan we altijd dachten. De onderzoekers ontdekten dit naar aanleiding van onderstaande foto. Kijk maar eens goed naar beide vlakken met streepjes. Valt het je op dat het vakje met verticale streepjes breder lijkt? 

via GIPHY

De vakken zijn even breed, alleen uit het onderzoek bleek dat bijna 90% van de ondervraagden het vak met verticale vakken breder vond lijken. Zo zou dat volgens hen met je kleding ook werken. Shocking! Durf jij de verticale streepjes voortaan nog wel aan te doen? 

Lees ook: Kerngezonde tiener overleden na te veel cafeïne

Bron: Proefkonijnen, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook