Dit is de reden dat je tepelhaar hebt

Heb jij wel eens een haar op je tepel ontdekt? Dit kun je ertegen doen ->

Lees ook

Heb jij wel eens een haar op je tepel ontdekt? Maak je niet druk, want je bent lang niet de enige. Bijna alle vrouwen hebben op en/of rondom hun tepel wel eens haargroei. Maar waarom is dat eigenlijk? En wat kun je er aan doen? Dermatoloog Lance Brown vertelt er meer over aan Women’s Health USA. 

Harig

“Ons lichaam heeft overal haarzakjes en talgklieren, dus ook op de tepels. Niet alleen de tepel is een gekke, veel voorkomende plek voor haargroei; ook op de oorlelletjes, in en rondom de navel en op je kin zijn veel voorkomende plekken voor haren. Waar het op je oorlelletjes vaak kleine donshaartjes zijn, kun je op je kin nog wel eens een lange, dikke haar terugvinden.” Volgens Brown is dit allemaal niet zonder reden. 

Hormonen

“Haren op deze plekken zijn naar alle waarschijnlijkheid gaan groeien door hormonale invloeden, zoals een zwangerschap of de menopauze. Mocht je extreem veel haargroei hebben op ongewenste plekken door hormonale disbalans, dan zijn daar verschillende dingen aan te doen. Neem in dat geval altijd contact op met een arts.” Als je weinig hormonale schommelingen hebt, zou ook erfelijkheid één van de oorzaken kunnen zijn dat je op bepaalde plekken haargroei hebt. Bedankt, mam! 

Wil je van die haartjes af? Dan kun je het volgens Brown natuurlijk altijd weg laten halen of zelf weghalen. Kijk alleen wel uit welke ontharingsmethode je gebruikt, vooral rondom de dunne huid rondom de tepel. 

Lees ook: Shocking: Door deze sporten verlaag je je libido

Bron: Women’s Health USA, Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook