Dit veroorzaakt de pijn in je borsten tijdens je ongesteldheid

Heb jij hier ook altijd zo'n last van?

Lees ook

Je maandelijkse periode is er nou niet bepaald een om naar uit te kijken. Vaak gaat de hel van de maand gespaard met krampen en pijn in je borsten. Die verschrikkelijke krampen kunnen we enigszins nog plaatsen, maar wat is de reden dat je borsten vaak zo gevoelig en pijnlijk aanvoelen?

Comfortabel

Het blijkt dus dat je daarvoor ten eerste je vrouwelijke hormonen mag bedanken en je in die dagen van de maand meer vocht vasthoudt dan normaal. Vaak ervaar je vooral veel pijn aan de voorkant van je borsten, al is het niet iets om je ernstige zorgen over te maken. Ondanks dat je er vrij weinig aan kan doen, kan je het jezelf wel iets comfortabeler maken. Draag bijvoorbeeld een beha die erg fijn en vooral niet te strak zit. Ook kan het helpen om je inname van cafeïne, zout en ongezond eten te beperken.

Vaak gaat de pijn na een aantal weg en is het weer een maand wachten tot de ellende zich weer aandient. Mocht je toch langer last hebben van een pijnlijk gevoel in je borsten, dan kan het geen kwaad om even langs de dokter te gaan.

Lees ook: In deze positie moet je slapen tijdens je menstruatie

Bron: Health Beeld: iStock

 

 

Laatste nieuws

Zie ook