Dit betekenen de witte vlekjes op je tanden

Je hoeft niet gelijk in paniek te schieten.

Lees ook

Het liefst wil je een stralend gebit met witte tanden, maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Die witte vlekjes op je tanden zijn dan ook verdomd irritant, maar hoe kom je eraan en misschien nog wel belangrijker; hoe kom je er weer vanaf?

Tandbederf 

Lisa Simon, tandarts van de Harvard School of Dental Medicine, geeft aan dat de witte vlekjes te maken hebben met het opbouw van je tandplak. “Witte vlekken zijn vaak een teken van tandbederf. Het komt vaak voor op plekken waar de tand zwakker is, daarom zie je ze vaak op de onderkant van de tanden”. De witte vlekken zijn dus voornamelijk het resultaat van beschadiging aan het tandglazuur, wat dan weer veroorzaakt wordt door tandplak of suiker. Ook kan het komen doordat je een beugel hebt gehad en je met de tandenborstel niet op alle plekken kon komen.

Poetsen

Op zich is er volgens Lisa geen reden voor paniek, maar is een bezoekje aan de tandarts nooit overbodig. Het kan ook zo zijn dat je de vlekjes op een gegeven moment zelfs wegpoetst, of dat ze vanzelf verdwijnen wanneer je minder suiker eet. Al met al zijn er genoeg maatregelen die je kunt treffen bij het zien van de witte vlekjes. “Poets je tanden goed, eet minder suiker, gebruik fluoride en je zult zien dat de witte vlekjes op je tanden binnen een maand minder worden”.

Lees ook: Door deze doorzichtige koffie verkleuren je tanden niet

Bron: Women’s Health Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook