Last van een opgezette buik? Dan heb je tekort aan déze vitamine

Maar wees niet getreurd, het is héél goed te verhelpen!

Lees ook

Heb je vaak last van een opgezette buik en een opgeblazen gevoel? Er is een grote kans dat dit dan door je eten of drinken komt. Toch is hier niet alles mee gezegd. Volgens Mydomaine kun je ook een opgeblazen buik krijgen wegens een tekort aan één specifieke vitamine: Vitamine D. 

Vitamine D

Je kunt je opgeblazen gevoel makkelijk stoppen door een juist dieet, goede vitamines en mineralen bijslikken of een probiotica bijnemen. Vitamine D blijkt hierbij onmisbaar. Het stofje, dat je tot je krijgt dankzij de zon, is niet alleen goed voor een bruin kleurtje, maar ook tegen buikklachten. Uit onderzoek van British Medical Journal is gebleken dat 82% van de 150 deelnemers met een prikkelbaar darm syndroom een tekort hadden aan vitamine D. Zelfs de mensen die probiotica namen hadden nog last van buikklachten wanneer het vitamine D-niveau nog niet op pijl was. 

Hoe kun je meer vitamine D tot je krijgen? Uiteraard door even lekker in het zonnetje te gaan zitten, maar ook uit een supplement of uit je voeding kun je vitamine D halen. Denk dan aan zalm, tonijn, eieren, kaas en portobello’s. Het beste zou dan nog zijn om de zon, supplementen en voeding te variëren.

Lees ook: Bewezen: van een relatie word je dikker

Bron: Mydomaine, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook