Zo kun je zien of kort haar bij jou staat

Twijfel je al maanden of je de schaar definitief in je lange lokken gaat zetten? Met deze handige truc zie je meteen of een korte coupe je gaat staan.

Lees ook

Twijfel je al maanden of je de schaar definitief in je lange lokken gaat zetten? Je bent lang niet de enige. Maar maak niet te snel een beslissing, want met deze handige truc zie je meteen of een korte coupe je gaat staan. Bel jij straks meteen de kapper, of toch maar niet? 

Giles Robinson is International Training Director bij Color Wow en heeft de truc van de beste geleerd: John Frieda. Volgens Robinson heeft het alles te maken met de hoek van je kaak. Hier zou je, volgens hem, aan kunnen zien of iemand beter lang of beter kort haar kan hebben. Hij noemt het de zogeheten 2.25-test. 

2.25-test

Je houdt hiervoor een lineaal langs je oor naar beneden. Dan hou je een potlood onder je kin, en wijst daarmee naar de lineaal. Hiermee bepaal je de afstand tussen je ook en je kin. Zie HIER voor een demonstratie-afbeelding. Als de afstand minder is dan 2.25 inches (5,7 centimeter), dan is je gezicht geschikt voor kort haar. Is het langer, dan is je gezicht waarschijnlijk niet geschikt voor kort haar en kun je het beter op lang haar houden. 

Lees ook: Door deze truc ben je in 5 seconden van je vliegangst af

Bron: Self Magazine, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook