Top 5 van chipssoorten die de minste calorieën bevatten

Vanavond dus met een minder groot schuldgevoel op de bank met een zak chips?

Lees ook

Is jou televisie-avondje pas compleet met een zak chips op de bank, maar voel je je evengoed schuldig nadat die zak op is? Na het lezen van dit artikel is je schuldgevoel wellicht iets minder erg. Libelle zette namelijk op een rijtje welke chips er minder calorieën bevatten, en wij hebben er een mooie top vijf van gemaakt. Vanavond dus met een minder groot schuldgevoel op de bank met een zak chips?

5. Smiths Hamka’s

Hoewel deze chips-soort minder calorieën bevat dan bijvoorbeeld paprika- of naturelchips, is het met al zijn kleurstoffen en smaakversterkers absoluut geen gezonde keuze. Per 100 gram zitten er zo’n 505 calorieën in, 25 gram vetten en 61 gram koolhydraten.

4. Tortilla chips 

Deze chips zijn heerlijk bij een salsa-dip of een Mexicaans gerecht, maar voor een snack zitten er toch best wat calorieën in. 480 per 100 gram, om precies te zijn. Daarnaast zit er 21 gram vet in en 66 gram koolhydraten.

3. Hummus-chips 

In 100 gram hummus-chips zitten 478 calorieën, 21,7 gram vet en 43 gram koolhydraten. Gelukkig is een zakje hummus-chips in veel gevallen wat kleiner van stuk, en daardoor zit er 23 gram in en dus ook minder calorieën. 

2. Smiths Nibb-it’s 

Hoewel er geen kleurstoffen aan deze chips-finalist zijn toegevoegd, staan er wel flink wat smaakstoffen op de lijst. Als het om de calorieën gaat is de Nibb-it wel een (iets) betere keuze, want per 100 gram chips zitten er 470 calorieën in, 21 gram vet en 64 gram koolhydraten. 

1. Lay’s Ovenchips naturel 

Dit is de winnaar in de lijst met minst vette chips. Dit komt voornamelijk omdat deze chips in de oven zijn gebakken, en niet in het vet. Per 100 gram bevat deze chipssoort 416 calorieën, 9,9 gram vet en 73 gram koolhydraten. 

Lees ook: Deze vieze puisten-knijpvideo werd meer dan 16 miljoen keer bekeken

Bron: Libelle, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook