Waarom avonturiers gezonder zouden zijn

Je persoonlijkheid heeft invloed op je eetgewoontes.

Lees ook

Je bent wat je eet. Of eet je wat je bent? Uit nieuw onderzoek blijkt dat je persoonlijkheid invloed heeft op je eetgewoontes. De ontdekking: mensen die extravert zijn en open staan voor nieuwe ervaringen zouden healthier eten dan mensen die dat niet zijn. Ze eten namelijk vaker groenten en fruit.

Voor de studie werden de eetgewoontes van meer dan duizend jongvolwassenen bijgehouden tussen de 17 en 25 jaar oud. De deelnemers deden een test om hun karaktereigenschappen te achterhalen (openheid voor nieuwe dingen, extraversie, gewetensvolheid, vriendelijkheid en neuroticisme) en hielden voor twee of drie weken een eetdagboek bij.

Het resultaat: deelnemers die bovengemiddeld scoorden op ‘openheid’ aten gemiddeld veel meer groenten en fruit dan degenen die lager scoorden op die karaktereigenschap. Ook aten ze minder ongezonde dingen, zoals patat. Ook extraversie had een positieve invloed op gezond eten, maar minder dan de karaktereigenschap openheid.

Uit het onderzoek bleek niet of beide eigenschappen daadwerkelijk met elkaar in verband staan. De auteur van de studie vertelt tegen The Huffington Post dat het in ieder geval geen kwaad kan om een open blik naar ongewone groente- en fruitsoorten te hebben en nieuwe dingen te eten. Zo krijg je namelijk meer fruit binnen én een gevarieerder eetpatroon. Enne, wordt je stiekem toch een avonturier.

Lees ook: Hoe gezond zijn rijstwafels eigenlijk? >

Bron: The Huffington Post | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Zwembad

Shocking: een zwembad is viezer dan je denkt

Ga jij binnenkort op vakantie? Denk dan maar even goed na voor je een duik neemt!
verbrand

Verbrand? Met deze hack verlicht je binnen 10 seconden de pijn

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar dit is een goede truc om achter de hand te hebben.
calorieën bad

Bewezen: een uur in een warm bad staat gelijk aan sporten

Dit hoef je ons geen twee keer te vertellen.