Waarom je dik kunt worden van versgeperste sappen

Volgens experts is de vloeibare versie van je favoriete vrucht echter lang niet zo gezond als een heel stuk fruit.

Lees ook

Vruchtensappen zitten natuurlijk boordevol vitaminen en mineralen en zijn vandaag de dag nog steeds mateloos populair. Volgens experts is de vloeibare versie van je favoriete vrucht echter lang niet zo gezond als een heel stuk fruit. Een vruchtensapje kan namelijk zomaar de helft van je dagelijkse behoefte aan suiker bevatten en dat wil je natuurlijk niet. Maar hoe zit dat dan eigenlijk? 

Sweet as sugar

Tijdens het uitpersen van het sap uit de vrucht worden de calorieën geconcentreerder, omdat er suikers uit het vruchtvlees vrijkomen. Hierdoor krijg je, zonder dat je het echt doorhebt, meer calorieën binnen dan je eigenlijk wil. Eet je een stuk fruit in zijn geheel op, dan wordt de suiker veel langzamer vrijgegeven in het lichaam omdat het verteerd moet worden uit het vruchtvlees. Daarnaast heb je meer het gevoel dat je vol zit omdat je ergens op moet kauwen, en het fruit ook meer volume in je maag aanneemt in plaats van alleen sap. 

Natuurlijk blijft het zo dat er veel vitamines in de vruchtensappen zitten en kan het echt geen kwaad om af en toe een vruchtensapje te nemen. Een teveel aan suiker kan echter leiden tot overgewicht, diabetes en rotte tanden. Alles over suiker lees je in de nieuwe Happy in Shape die nu in de winkel ligt. Je kunt hem ook (zonder verzendkosten) online kopen via http://tijdschrift.land/product/happy-in-shape-2017-1/ 

Lees ook: Onthuld: Deze 6 voedingsmiddelen kunnen helpen tegen rugpijn

Bron: HLN, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook