Wat er met je vagina gebeurt als je veel fietst

Aiii, pijnlijk!

Lees ook

Er is natuurlijk geen twijfel over mogelijk dat fietsen goed is voor de gezondheid en om fit te blijven, zowel de binnen- als de buitenvariant. Als je echter aan een les spinnen hebt meegedaan, zul je opmerken dat het down under nogal zeer kan doen. In dat geval zou het je nog wel eens aan het denken kunnen zetten, want wat doet dat zadel eigenlijk met je vagina? Uit onderzoek van Self Magazine is gebleken dat fietsen niet de meest vagina-vriendelijke sport is…

Vagina Friendly

De pudenduszenuw is een zenuw die zich in het bekkenbodem bevindt. Het zorgt onder andere voor het gevoel in de clitoris, schaamlippen en de anus. Daarnaast zorgt het ervoor dat de bekkenbodemspieren kunnen worden aangespannen, waardoor er controle is over het plassen en ontlasten. De zenuw kan goed tegen druk, maar te veel druk zou kunnen zorgen voor beknelling van de zenuw. Een effect hiervan is dat de zenuw tijdelijk uit kan vallen, waardoor je een “slapend” gevoel krijgt. 

In hele zeldzame gevallen zou dit volgens Self Magazine tot blijvende schade kunnen komen. De zenuw zou sterk afgekneld kunnen worden, waardoor er blijvende zenuwpijn komt. Volgens de bron hoeven we ons geen zorgen te maken, want het zou alleen voorkomen bij mensen die dag in dag uit uren en uren achter elkaar fietsen. Ook zou het kunnen ontstaan na een bevalling, een operatie of een ongeluk. 

Tips 

Hou je van fietsen? Dan zijn er wel een aantal tips die naar verluidt kunnen helpen tot de minste schade down under. Plan je spinning-lessen bijvoorbeeld niet na het scheren of waxen. De huid rondom de vagina is dat ruw en kwetsbaar. Het schuren op het zadel kan dan irritaties veroorzaken. Ondergoed van een luchtdoorlatende en zachte stof kan ook wonderen doen. 

Lees ook: Olijfolie zou de kans op ziektes kunnen verkleinen 

Bron: Self Magazine, Pelvicpain, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook