Wat kun je doen tegen een ruikende knoflookadem?

Knoflook is súperhealthy, dus om een slechte adem te voorkomen hoef je het nu niet meer te laten staan!

Knoflook is onmisbaar is een gezond dieet. Volgens het Voedingscentrum behoort het zelfs tot de superfoods! Knoflook is rijk aan antioxidanten die het immuunsysteem een boost geven en een opgeblazen gevoel tegengaan. Daarnaast geeft het kruid een boost aan het afweersysteem, schijnt het risico op kanker te verminderen en is goed voor het hart. Ook zou het goed werken tegen puistjes, goed zijn in de strijd tegen kanker en je dikker haar geven (alles daarover lees je hier). Het enige nadeel is dat je er niet fris van gaat ruiken uit je mond. Volgens Quest is daar een hele goede oplossing voor. 

Fris en fruitig

Voor het onderzoek dat Quest publiceerde, moesten de proefpersonen 25 seconden op 3 gram rauwe knoflook kauwen. Vervolgens kregen ze verschillende producten te eten of te drinken. Dit waren: Water, een appel, sla, groene thee of muntblaadjes. Daarna werden ze weer getest, en de mensen die sla, appel of de muntblaadjes hadden gegeten, ademden nog maar voor de helft van de knoflookstoffen uit! 

Appel, sla en muntblaadjes bevatten namelijk het enzym polyfenoloxidase, wat de geurstoffen uit de knoflook afbreekt. Het is wel belangrijk dat je de appel, sla en muntblaadjes rauw eet, want na het koken of bakken zal het enzym een stuk verminderd zijn. 

Lees ook: Onthuld: Geheimen van mensen die nooit ziek worden 

Bron: Quest Braintainment, Beeld: iStock

Laatste nieuws