5 lekkere bedtijd-snacks om af te vallen

Je hoeft helemaal niet te slapen met een lege maag!

Lees ook

Net voor het slapengaan kun je vaak nog trek krijgen. Voor het slapen een (ongezonde) maaltijd wegwerken heeft echter een negatieve invloed op de nachtrust en is ook niet goed voor de lijn. Wil je nog even een snackje voor het slapengaan dat wél goed is voor de lijn én je nachtrust? Scrol dan even naar beneden, want wij hebben de lekkerste bedtijd-snacks voor je op een rijtje gezet. 

1. Bananen 

Bananen zitten vol met verzadigende vezels en een ontspannende stof (tryptofaan). Hierdoor val je lekker in slaap en heb je niet meer dan 100 calorieën gesnackt. Daarnaast geeft het eten van een banaan geen afwas of vies aanrecht, dus hoef je die niet nog eens schoon te maken voor je naar bed gaat. Ideaal!

2. Worteltjes

Heb je trek in een knapperige snack, maar past een zak chips niet in je dieet? Pak dan een zakje worteltjes. Wortels zijn vetvrij en zitten boordevol vitamines. 

3. Een appel met pindakaas

Appels zijn een lekkere zoete snack die ook nog eens vol zitten met vezels. Daarnaast is het lekker voor de smaak om er wat pindakaas op te smeren. In de pindakaas zitten proteïnen en gezonde vetten, waardoor je een goed verzadigd gevoel hebt, zonder al te vol te zitten. 

4. 2 plakjes wit kalkoenvlees

In kalkoen zit hetzelfde ontspannende stofje als in de banaan, is laag in vet en hoog in proteïnen. Klikt perfect, toch?

5. Griekse yoghurt zonder vet 

Ook in Griekse yoghurt zit het welbekende ontspannende stofje tryptofaan en proteïnen die zorgen voor een verzadigd gevoel. Daarnaast zitten er in yoghurt goede bacteriën die goed zijn voor de darmen, waardoor je een rustige buik hebt als je slaapt.

Lees ook: Deze 4-minuten-workout geeft je meteen mooiere armen

Bron: Women’s Health UK, Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook