Door deze 3 onverwachte dingen kun je gemakkelijk een blaasontsteking krijgen

Vooral nummer 3 zal je verbazen!

Lees ook

Een blaasontsteking is nooit leuk; Het doet zeer, is ongemakkelijk en je voelt je helemaal niet top. Heb jij het regelmatig en wil je het graag voorkomen voor de volgende keer? Dan zijn er een aantal onverwachtse dingen waar je aan moet denken, want de onderstaande dingen geven je zomaar meer kans op een blaasontsteking! Maak je aantekeningen? 

1. Niet plassen na de seks 

Het is erg belangrijk om te plassen na de seks. Tijdens de seks komen er bacteriën in de plasbuis terecht. Als je na de seks gaat plassen, gaan de bacteriën naar buiten door de kracht van de urine door de plasbuis. Doe je dit niet, dan blijven ze in je plasbuis zitten en krijg je sneller een blaasontsteking. 

2. Tekort aan vitamine B12

Als je een tekort hebt aan vitamine B12, kun je heel wat lichamelijke klachten overhouden. Eén daarvan is een verhoogd risico op bacteriële infecties. Een voorbeeld van zo’n infectie is dus een blaasontsteking. Ga daarom altijd even langs de huisarts als je (vaak) last hebt van een blaasontsteking. 

3. Verkeerde houding op het toilet 

We schreven al eens over een verkeerde houding op de wc om te ontlasten, maar daarnaast kan een verkeerde houding op het toilet ook de boosdoener zijn voor een blaasontsteking. Alles over de goede houding op het toilet lees je hier

Daarnaast zou het regelmatig eten van suiker ook een reden kunnen zijn voor een verhoogd risico op een blaasontsteking. 

Lees ook: Nederlanders hebben geen idee hoeveel suiker ze eten

Bron: Libelle, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook