Dit is wat de witte strepen op de kipfilet echt betekenen

Neem jij elke kipfilet zomaar voor lief? Dat zou je niet langer meer moeten doen!

Lees ook

Volgens Amerikaanse dierenwelzijn-activisten is het erg belangrijk om te kijken naar de witte strepen op je kipfilet. Als er erg veel witte strepen op de kipfilet zitten, kan het namelijk zo zijn dat de kip een spierziekte heeft gehad. Dit komt vaak voor, maar is vaak niet bekend bij het grote publiek. Toch heeft dit grote gevolgen voor de kip en dus ook jouw gezondheid. 

Lekker kippetje

Uit recent onderzoek is gebleken dat 96% van de kippen last heeft van een spierziekte. Dit kan uiteindelijk resulteren in een hoger vetgehalte in de kip van maar liefst 224%. Kippen zijn door de jaren heen steeds meer genetisch gemanipuleerd, waardoor ze té snel groeien en ook te groot worden, terwijl ze op overbevolkte en vieze boerderijen leven. Dit resulteert in ongezonde spieren en een lagere kwaliteit van het vlees met meer vet en minder proteïnen. 

Als de kip veel witte strepen bevat, kan dit betekenen dat het heeft geleden aan een spierziekte, en het vlees dus minder gezond voor je is. Bekijk het hele filmpje hieronder. 

Lees ook: Wat gebeurt er als je kauwgom doorslikt? 

Bron: Cosmopolitan UK, Kijk, Beeld: Kijk, iStock

Laatste nieuws

Zie ook