Sporten met je smartphone: waar let je op?

Handig om te weten.

Lees ook

Blijf jij graag in shape en zoek je een nieuwe smartphone? Waar moet op letten in je zoektocht naar een nieuwe smartphone? Wil je telefoons vergelijken? Dan zijn er een paar belangrijke punten waaraan je nieuwe telefoon moet voldoen. 

Je smartphone is een belangrijk onderdeel van je fitte leven. De nieuwe telefoons houden niet alleen je stappen bij, er zijn ook duizenden apps voor een extra fit leven. Waar moet je op letten als je een nieuwe smartphone koopt en tussen duizenden toestellen een keuze moet maken? Je wilt het meeste uit je leven halen, daarin mag je smartphone niet achterblijven. De volgende punten zijn belangrijk bij het vergelijken van je volgende smartphone. 

Waterdicht ontwerp

Een van de belangrijkste features van een smartphone voor fitte mensen is waterdichtheid. Je wilt zonder zorgen kunnen rennen en fietsen terwijl je bereikbaar blijft voor je vrienden. Dat kan eigenlijk alleen met een waterdichte smartphone. Want in Nederland is een regenbui niet te voorkomen. Telefoons die waterdicht zijn herken je aan de IP67 of IP68 certificatie. IP67 betekent dat je telefoon tegen water kan tot 1 meter diepte voor 30 minuten, de IP68 toestellen kunnen nog eens 50 meter dieper en sommige smartphones tot wel 4 meter diepte. Welke smartphones zijn waterdicht? Vaak zijn dat de topmodellen zoals de iPhone 11 en Samsung Galaxy S10. Wil je minder geld uitgeven, dan kun je een wat ouder topmodel kopen. 

Smartwatch en smartphone van hetzelfde merk

Een van de grote hulpjes bij het hartlopen en een fit leven is natuurlijk de smartwatch. Er zijn verschillende merken voor je smartwatch waaronder de drie grote smartphone fabrikanten, Samsung, Apple en Huawei. In dat geval is het wel zo prettig om een smartphone te kopen van hetzelfde merk. Je slimme horloge communiceert net wat beter met een smartphone van hetzelfde merk. Apple heeft bijvoorbeeld oplossingen voor je hele huis. Je werkt op je iMac en rent met je Apple Watch terwijl je overal bereikbaar bent met je iPhone. Ook Samsung heeft slimme oplossingen voor alle aspecten van je goede leven.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook