Dit is waarom je de deksel van de wc áltijd dicht moet doen als je doorspoelt

Omg!

Lees ook

Plassen, doorspelen en weer door! Je vergeet hierbij echter iets héél belangrijkst: de deksel van de wc dicht doen voordat je doorspoelt. Doe je dat niet, dan kunnen er wolken met bacteriën vrijkomen, die tot wel drie meter verderop kunnen landen. Bah!

Fecale fontein

De Canadese Kristin zag tien jaar geleden een video waarin gedemonstreerd werd hoe vies het nu eigenlijk is om de wc door te spoelen zónder de deksel dicht. Op TikTok deelt ze dit fragment, dat inmiddels al 1,7 miljoen likes heeft, met haar volgers. In het fragment, dat uit een tv-programma komt, horen we de man zeggen: 'Wanneer je plast, krijg je heel veel spetters. Een soort fontein die uit de wc komt. En als je hebt gepoept is dit nóg erger. Dan krijg je een fecale fontein.'

Bacteriën

Om deze theorie te testen, plast een andere man in een toilet. Vervolgens doen ze de lichten uit en schijnen ze een blacklight-lamp op de wc. Wanneer de wc – zonder deksel erop – wordt doorgespoeld, is te zien hoeveel water en bacteriën eruit komen. Deze komen niet alleen op de wc-bril terecht, wat al vies genoeg is, maar ze kunnen zelfs tot wel drie meter verderop landen. Dat betekent dat ze ook op je tandenborstel, kam en scheermesje terecht kunnen komen.

Openbare toiletten

Na het tv-fragment doet TikTokker Kristin nog een duit in het zakje. 'Als die video je al niet genoeg traumatiseert, bedenk je dan nog eens dat openbare toiletten vaak niet eens een wc-deksel hebben.' Getver! Wij weten één ding heel zeker: wij doen voortaan altijd de wc-deksel naar beneden.

Bron: Tipsenweetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook